Bespeelbaarheid banen

09 januari 2021


Beste leden,
 
De afgelopen dagen is de temperatuur flink gezakt en hebben we in de nacht ook te maken gehad met lichte vorst dan wel vorst aan de grond. Als de banen nog bevroren zijn en niet optimaal drogen kan er schade ontstaan. Lopen de banen teveel schade op dan zal de gemeente genoodzaakt zijn om de banen (tijdelijk) te sluiten. 

Om er voor te zorgen dat we zo lang mogelijk gebruik kunnen blijven maken van de tennisbanen doen we als bestuur een dringend beroep op jullie. Het verzoek is om onderstaande adviezen op te volgen, zodat we het besluit van de gemeente om de banen te sluiten nog zo lang mogelijk kunnen uitstellen en we ook de komende periode lekker kunnen blijven door tennissen:
  • Probeer om (zeker overdag) zo veel mogelijk gebruik te maken van de banen 5 t/m 8, omdat deze banen het snelst drogen; 
  • Wacht tot de middag met het betreden van de tennisbanen als het in de nacht licht heeft gevroren of als er vorst aan de grond is geweest, zodat de banen goed kunnen drogen;
  • Tot slot heeft de groundsman het advies afgegeven om als het s'nachts twee of meer graden gevroren heeft de volgende dag de banen niet te bespelen. Een dag rust kan er voorzorgen dat de banen weer goed kunnen drogen en bespeelbaar blijven. 

Wij hopen dat jullie hier gehoor aan zullen geven. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 521 2550

LTV De Merenwijk

Merendonk 173
2317 XW Leiden