Corona protocol LTV de Merenwijk

09 mei 2020


Tennisvrienden,  

Vanaf as maandag 11 mei mogen ook de senioren weer tennissen. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws! Ook PTA zal vanaf volgende week starten met de tennislessen aan senioren en zal daar de betreffende leden apart over gaan informeren. Tevens zal vanaf maandag 18 mei de interne single laddercompetitie opgestart gaan worden. Wel moeten we met ons allen voorzichtig zijn en ons strikt houden aan de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de KNLTB. Lees onderstaande informatie dus goed door en het advies is om de KNLTB-clubapp z.s.m. te installeren mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Belangrijk is in elk geval dat we met ons allen ons gezond verstand gebruiken, elkaar op een volwassen manier aanspreken op mogelijke misstanden e.d., zodat dit experiment een goede kans van slagen heeft.   Ook op ons tennispark geldt dat er minimaal 1,5 meter afstand gehouden moet worden door leden die 13 jaar of ouder zijn. In sommige situaties en plekken kan dit lastig zijn. Bijvoorbeeld van en naar de banen 3, 4, 7 en 8. Kijk dus zelf goed uit hoe dit het beste kan en geef elkaar voldoende ruimte.  

De navolgende regels zijn in elk geval tot 1 juni van toepassing:  

 1. Vrij spelen door volwassenen (19 jaar en ouder) is uitsluitend toegestaan met 2 spelers, d.w.z. singelen kan, maar dubbelen niet. 
 2. Er dient verplicht van tevoren digitaal te worden afgehangen d.m.v. de KNLTB club-app. De tijdsduur is 1 uur per keer en er kan 1 x per dag worden gereserveerd. Een reservering kan 48 uur van tevoren worden geplaatst. Ter voorbeeld: als je op woensdag 19:00 wilt tennissen dan kan je vanaf maandagavond een baan reserveren.
 3. Kom niet eerder dan 10 minuten voor je les of je baanreservering het park op.  
 4. Het clubhuis en het terras zijn gesloten. 
 5. Was je handen voor en na het spelen.
 6. Toiletgebruik: doe dit vooraf thuis. In noodgevallen is de toilet in het groundsmanhok beschikbaar.   
 7. Verlaat na het spelen direct het tennispark.   
 8. Er mag geen publiek zijn op het park. Dus ook geen ouders bij de tennisles en/of het vrij spelen van de kinderen.  
 9. Toegang tot het tennispark gaat met de tennispas. Het toegangshek van het park is verder altijd gesloten, zodat voorkomen wordt dat niet-bevoegden het park betreden.  
 10. Tennisballen: neem je eigen ballen mee en markeer deze.  
 11. Neem je eigen materiaal mee, zoals een bidon met water en een handdoek.  
 12. Ga tijdens het tennissen niet dicht bij elkaar zitten, geef geen high fives, wissel van baanhelft met de klok mee en maak geen gebruik van het scorebord.      

 

Extra aanvulling specifiek voor de jeugd t/m 18 jaar: 

 • Er is altijd een toezichthouder aanwezig. Deze toezichthouder heeft het mandaat om namens het bestuur handelend op te treden. Volg dus altijd de aanwijzingen van de toezichthouder op. 
 • De jeugd mag zowel singel spelen als dubbelen, maar de jeugd vanaf 13 jaar dient daarbij wel altijd de afstandsregel van 1.5 meter in acht te nemen.  
 • Er dient voor het vrij spelen vooraf verplicht digitaal te worden afgehangen d.m.v. de KNLTB Club-app
  • Maandag t/m vrijdag: van 15.30 – 18.00 uur
  • Zaterdag en Zondag: van 12.00 – 17.00 uur 

 

Daarnaast blijven uiteraard de reguliere RIVM richtlijnen van toepassing, zoals:

 • Blijf thuis als de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar buiten en sporten.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op Corona (Covid 19). Hiervoor geldt een termijn van 14 dagen thuis blijven.  

Namens het bestuur ben ik de Corona verantwoordelijke binnen LTV de Merenwijk. Voor vragen etc kunnen jullie mij benaderen. Aanvullende informatie is te vinden op de site van de KNLTB. Daarnaast doe ik nog een aanvullend beroep op onze senior leden om zich als toezichthouder aan te melden bij Eric Bolten ([email protected]) zodat ook onze jeugd de komende periode lekker kan blijven vrij spelen. Het draaien van een toezichthouders dienst staat gelijk aan een vrijstelling voor één van de bardiensten. 

Laten we met ons allen hier een succes van maken; ik reken op een ieders medewerking! Veel tennisplezier.

 

Namens het bestuur,  

Met vriendelijke groet,

 

Jan Koppenhol

Voorzitter LTV de Merenwijk

(Email: [email protected] Tel: 06-51474319)           

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 521 2550

LTV De Merenwijk

Merendonk 173
2317 XW Leiden