Nieuwsbericht van de voorzitter over de versoepelingen vanaf 5 juni

02 juni 2021


Tennisvrienden,  

Het gaat nu echt de goede kant op met de versoepelingen van de Corona maatregelen. Voor de tennis betekent dit voornamelijk dat officiële jeugdwedstrijden weer mogelijk zijn en dat het clubhuis onder strikte voorwaarden weer open mag. Dit laatste betekent dat we echt kunnen gaan genieten van onze kenmerkende LTV-gezelligheid en dat is natuurlijk fantastisch. Hoe fijn is het immers om na het spelen nog even na te praten onder het genot van een hapje en/of een drankje.  

Maar ik maak mij ook best wat zorgen hierover, omdat het nu eenmaal zo is dat er strikte Corona voorwaarden verbonden zijn aan de opening van het clubhuis; zie ook hieronder. Mijn zorgen gaan over ons gedrag en het respecteren van deze voorwaarden. Nogmaals doe ik een beroep aan jullie: hou je aan de regels en spreek anderen die dit niet doen op een respectvolle manier aan op hun gedrag. Laten we genieten van wat er kan en van de gezelligheid zonder dat dit gaat leiden tot vervelende situaties. En vergeet niet: de sportverenigingen worden ook gecontroleerd en lopen het risico op boetes en/of sluiting van de accommodatie. Ik reken op jullie.  

Als bestuur hebben wij ook een aantal maatregelen getroffen. Zo zullen bijvoorbeeld posters met de Corona richtlijnen worden opgehangen op diverse plekken op ons park. De bar zal worden voorzien van spatschermen en de inrichting zal zodanig zijn dat de 1,5 meter maatregel gehanteerd kan worden. Op deze wijze is een ieders veiligheid gewaarborgd en kan er dus ook een bardienst verantwoord worden ingevuld. Uiteraard, mits eenieder zich houdt aan de gestelde regels.   De voorwaarden voor het gebruik van het terras en het clubhuis zijn: 

  • Maximaal 50 personen op het terras of in het clubhuis
  • Maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand; tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden
  • Een reservering is verplicht; dit kan een baanreservering, les of wedstrijd zijn
  • Personen moeten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels). Zorg daarom dat iedereen in het clubhuis of op het terras een plek toegewezen krijgt.
  • Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan.
  • In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht
  • Publiek is niet toegestaan  

Namens het bestuur ben ik de Corona verantwoordelijke. Voor vragen ben ik bereikbaar via de email [email protected]  

Met sportieve groet,  

Jan Koppenhol

Voorzitter LTV de Merenwijk 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 521 2550

LTV De Merenwijk

Merendonk 173
2317 XW Leiden