Over LTV De Merenwijk

Leidse Tennis Vereniging DE MERENWIJK – algemene informatie

Wij hebben in 2016 de prijs gewonnen van DE LEUKSTE VERENIGING VAN LEIDEN!

Historie
 
LTV de Merenwijk is opgericht op 22 juni 1976. Het park is gelegen in de Leidse Merenwijk, begrensd door de Gemeente Leiderdorp, Warmond en Oegstgeest. In 1975 werd door de bewoners van de nieuwe wijk het initiatief genomen om eens bij de Gemeente polshoogte te nemen wat voor plannen er waren op het gebied van sport en recreatie. De teleurstelling was groot, aangezien de Gemeente woningbouw had gepland. Na een enquête onder de bewoners ging de Gemeente overstag, en werd het oorspronkelijke plan voor tennisbanen aan te leggen in ere hersteld. In mei 1977 werd het park met 8 gravel tennisbanen officieel in gebruik genomen. In 1993 kregen de eerste 4 banen een lichtinstallatie, later uitgebreid met nog 2 banen.

Tennisseizoen

Het seizoen loopt van 1 januari t/m 31 december, naar gelang het weer het toelaat en er geen onderhoud wordt gepleegd aan de banen. 

Familie- en vriendenvereniging
Onze vereniging is een vriendenclub, met een hechte groep leden uit de wijk (sinds de oprichting) en een groot aantal leden uit de omgeving. (jonge) gezinnen met kinderen, werkende jongeren, senioren en pensionado’s, iedereen voelt zich thuis bij LTV de Merenwijk. Het wordt door velen gezien als een sportieve huiskamer waar plaats is voor gezelligheid en vriendschappen uit alle lagen van de gemeenschap. Men is met elkaar betrokken en de sociale controle speelt hierbij ook een rol. Veel leden willen iets terugdoen voor hetgeen zij bij onze club gevonden hebben: zij voelen zich verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze vereniging. Daarom wordt onze vereniging al vanaf het begin gedragen door vele vrijwilligers. Zonder hen zou LTV de Merenwijk niet zijn wat het nu is. 

Competitietennis
Bij LTV de Merenwijk wordt fanatiek meegedaan aan de Voor- en Najaarscompetitie, op zowel recreanten- als toptennis niveau. Onze vereniging heeft al vele tenniskampioenen voortgebracht en het niveau is al jaren (zeer) hoog in de Leidse regio. De zaterdag- en zondag competitie van onze vereniging is bekend bij vele clubs.

Open Toenooien
Voor zowel het niveau als voor de gezelligheid komen vele leden van andere clubs bij ons tennissen tijdens ons befaamde Open Merenwijk toernooi (eind juni) t/m niveau 2 en het Druiventuin Open 8-9 toernooi (augustus) speciaal gericht op 8 en 9 niveau.


Recreatie tennis
Buiten de competitie is er veel aandacht voor recreatie tennis zoals: tennisladder, onderlinge clubkampioenschappen, openingstoernooi, rackettrekken, Bob Smits HD 55+ toernooi, ouder/kind toernooi.


Jeugd

Ook bij LTV de Merenwijk heeft de jeugd de toekomst. Er komen veel nieuwe gezinnen te wonen in de Merenwijk en wij willen als vereniging ook aan hen de mogelijkheid bieden om op sportief gebied voor ouders en kinderen de tennissport te leren kennen door deel te nemen aan trainingen en jeugdevenementen. Deze worden georganiseerd door onze Jeugdcommissie, in samenwerking met de trainers en de Evenementen commissie. Wij bieden les aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Onze tennisschool heet Prestige Tennis Academie (PTA) en onze trainers zijn Walter van Schie en Remco Fehr. Onze jeugdleden kunnen natuurlijk ook meedoen aan de jeugdcompetitie, de jeugd onderlinge clubkampioenschappen, schooltennis, speciale woensdagmiddag activiteiten en ook tijdens de wintermaanden worden er leuke uitjes georganiseerd voor onze jeugd. Er is een Vrienden van de Merenwijk club in het leven geroepen, waarin men donaties kan doen. Deze donaties komen alleen ten goede aan onze jeugd, zodat wij in de gelegenheid zijn om extra aandacht te besteden aan onze jeugd door het organiseren van activiteiten. Wij hebben gelukkig een zeer actieve sponsorcommissie, waardoor de extraatjes goed besteed kunnen worden aan alle leden, clubhuis & omgeving en toernooien.


Lid worden
Als je lid bent van de LTV de Merenwijk ben je automatisch lid van de KNLTB, de tennissport bond. Je krijgt toegang tot onze website en de Club app, waardoor alle informatie makkelijk te vinden is en betaalgemak via je KNTLB pas mogelijk is. Contant betalen is op onze club (zoals tegenwoordig bijna bij alle clubs) niet mogelijk, maar heel makkelijk via het storten van een bedrag op je club pas.

Informatie
Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt m.b.t. lidmaatschap, contributie, competitie, evenementen, bestuur en commissies, foto’s en het allerlaatste nieuws. Ook via facebook en twitter zijn wij te volgen voor de laatste nieuwtjes.  

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 521 2550

LTV De Merenwijk

Merendonk 173
2317 XW Leiden

KVK-nummer

40445058